搜索

偏低音耳機換線請

ronaldlcm 2023-11-11 10:21:44 來自手機 顯示全部樓層 閱讀模式
新入手了弦仕XENNS UP,偏低音濃厚,大陸女聲一流。
但聽Yoasobi好似高音冇左D咁,同冇咁開掦。(之前用EST112高音有好華麗既感覺)
宜家用緊之前留下的不能說2線,請問這條是什麼取向? 是否有推介換其它偏高音既線推介?
感謝

大神點評3

leungleung1234 2023-11-12 00:43:58 顯示全部樓層
不2本身係一條非常人聲耳向既線,如果你話新個隻耳機低頻好勁既話就未必會好夾。我覺得夾靜電可以試下BSA呢條銀河 Galaxy線 (d人多數叫佢做「閃令令」)

樓主| ronaldlcm 2023-11-12 12:17:02 來自手機 顯示全部樓層
leungleung1234 發表於 2023-11-12 00:43
不2本身係一條非常人聲耳向既線,如果你話新個隻耳機低頻好勁既話就未必會好夾。我覺得夾靜電可以試下BSA呢 ...

好靚咁。。請問師兄呢條要幾錢呀?
可能你咁講,耳機偏中低頻再用人聲向既線不太啱。網上都見人推粗D既純銀或純銀鍍鈀。。

leungleung1234 2023-11-12 12:57:06 來自手機 顯示全部樓層
ronaldlcm 發表於 2023-11-12 12:17
好靚咁。。請問師兄呢條要幾錢呀?
可能你咁講,耳機偏中低頻再用人聲向既線不太啱。網上都見人推粗D既純 ...

呢條實物靚過相好多,成條線真係閃令令架。但呢條始終係旗艦線,所以定價就點都會高d,但我依然覺得佢係物超所值既。

或者你落去試下demo先,因為我無你個款耳機,所以都唔敢講實一定夾,始終耳聽為實呢。

評論3
贊0
返回頂部