搜索

7hz 七赫茲 Zero 2 動圈耳機

28buddy 2023-12-14 17:26:20 顯示全部樓層 閱讀模式
7hz X Crinacle Zero 2  10mm 雙腔動圈耳機
上市時間 12月 2023年

大神點評16

樓主| 28buddy 2023-12-14 17:27:58 顯示全部樓層

leungleung1234 2023-12-14 22:27:47 顯示全部樓層
Zero 2 個樣幾靚,雙腔動圈其實係唔係雙動圈咁解呢?

誰明浪子心 2023-12-15 10:21:51 顯示全部樓層
睇相 我會選 銀色。
實物 要睇過先

日日一支公食飯 2023-12-15 11:56:27 來自手機 顯示全部樓層
問過價錢不算貴,只是兩份下午茶。

Lee 2023-12-16 13:01:52 來自手機 顯示全部樓層
第一代zero低音量不足,今代zero2 crinacle調音改善返這個不足使到耳機動感聽感有明顯進步,值得入手!

saltyfatboy 2023-12-19 12:13:33 顯示全部樓層
隻透藍幾正, 如果有入手冰藍線真係襯啊
Zero 都有入手, 個時覺得個高頻係靚, 追得上動鐡既分析力, 到時到貨又試下

leungleung1234 2023-12-19 13:19:38 來自手機 顯示全部樓層
7hz d 產品都幾好,希望快d有demo試就好

後巷街坊 2023-12-19 21:32:34 顯示全部樓層
leungleung1234 發表於 2023-12-14 22:27
Zero 2 個樣幾靚,雙腔動圈其實係唔係雙動圈咁解呢?

唔係. 雙腔係指動圈嘅前腔後腔... 理論上所有動圈都有雙腔, 差在個腔有冇幾個氣孔泄壓, 有冇塊綿阻一阻個孔... 有冇進氣調整, 其至全開放....

saltyfatboy 2023-12-20 12:01:56 顯示全部樓層
leungleung1234 發表於 2023-12-19 13:19
7hz d 產品都幾好,希望快d有demo試就好

今次啲色幾正, 橙黑都幾啱心水, 等緊Joe哥update啊, 應該都入返對咖啦

saltyfatboy 2023-12-20 12:04:12 顯示全部樓層
後巷街坊 發表於 2023-12-19 21:32
唔係. 雙腔係指動圈嘅前腔後腔... 理論上所有動圈都有雙腔, 差在個腔有冇幾個氣孔泄壓, 有冇塊綿阻一阻個 ...

定廠會唔會當單元後面有個空間做腔體, 再加機殼當做第二腔體

yin1988 2023-12-20 12:32:44 顯示全部樓層
saltyfatboy 發表於 2023-12-20 12:04
定廠會唔會當單元後面有個空間做腔體, 再加機殼當做第二腔體

可能係裝單元果格同母座果格係分開,得條機內線攝入去

DURAN 2024-1-31 13:55:34 來自手機 顯示全部樓層
最近試了隻Demo, 除殼形靚左, 但聲音不是我杯茶! 低音好像被向後分隔開及不自然的

我無zero1 ,應該入zero2 還是 SGOR adonis??
兩對價位相近 都係百零蚊!因後者無demo 所以問問

Lee 2024-2-7 08:10:56 來自手機 顯示全部樓層
日日一支公食飯 發表於 2024-2-6 19:40
我無zero1 ,應該入zero2 還是 SGOR adonis??
兩對價位相近 都係百零蚊!因後者無demo 所以問問 ...

我個人覺得Zero 2 只加強低音,但中高音質不及Zero 1,Adonis在3頻都表現很好,我會選Adonis!

梅建國 2024-2-7 19:36:37 來自手機 顯示全部樓層
已入手,夾緊bsa V2神秘銅,即刻升咗幾個層次

瘋酥快活人 2024-2-7 20:20:40 來自手機 顯示全部樓層
日日一支公食飯 發表於 2024-2-6 19:40
兩對價位相近 都係百零蚊!因後者無demo 所以問問 ...

百零蚊我會選擇竹2

評論16
贊0
返回頂部