搜索

Fiio M11S 好有驚喜

講下先,本來小弟唔係Fiio既粉絲,因為國內太多品牌你揀,對上用Fiio 已經係 X7,但M11S呢個價有咁既質素
我都打咗個突(心諗冇玩一年幾姐,headfi 變咗咁L多)

首先開箱嗰下已經好開心,幫你貼晒保護貼,套好個保護殻,啱晒我呢啲咁怕麻煩嘅人,一開就玩得

之後到開左機,順到不得了,用apple music,Tidal串流都唔會窒機,同啲中價電話既流暢度一樣

到重點更係聲啦,好乾淨,人聲前,分析力夠,夠力玩大部份普通耳機,整體舒服但唔會太乾,同埋幾好係冇乜   ”Android 味”
好適合初入坑玩DAP既師兄

如果要我數缺點可以話係冇乜感情,相對硬小小同埋個音場係相比起中高價機係平面小小
越級挑戰都推得有板有眼架!

P.S 用得M11S 就用平衡啦3.5 唔太掂

大神點評7

Zingy 2022-10-12 11:34:58 顯示全部樓層
支持開箱
我用開山靈,向來覺得Fiio比較乾聲
但試聽後,覺得今次Fiio 呢部機調音方向成熟左
好平均,都聽得幾舒服,有中等密度,唔算乾同冷
ES9038Q2M X2
呢部機交出應有水平,價位合理

Thomas.W 2022-10-12 12:49:42 顯示全部樓層
第一部機係X7II,想玩得清淡啲fiio係幾好

死窮鬼 2022-10-12 13:04:58 來自手機 顯示全部樓層
ES聲底本身就係暖!相對其他的舒服

樓主| Lulumatthew 2022-10-12 15:30:08 顯示全部樓層
Thomas.W 發表於 2022-10-12 12:49
第一部機係X7II,想玩得清淡啲fiio係幾好

係呀,開頭我都以為係Fiio 一貫既清底啦,但今次意外地有返小小肉地,聽流行曲幾好

leungleung1234 2022-10-12 20:15:07 顯示全部樓層
Lulumatthew 發表於 2022-10-12 15:30
係呀,開頭我都以為係Fiio 一貫既清底啦,但今次意外地有返小小肉地,聽流行曲幾好 ...

呢部係唔係有playstore可以裝串流apps用來聽串流的話你覺得如何啊

28mart瘦佬 2022-10-20 22:12:11 來自手機 顯示全部樓層

忘記多謝樓主放低部機借我玩咗成日
今次M11S 各方面都做得好,售價也
比想像中便宜,另外我覺得調音也未至
於係好清水聲,如果對比第一代嘅M11
呢部絕對係跳咗一級

Lee 2023-3-19 11:58:44 來自手機 顯示全部樓層
大家好!請問各位師兄對M11 plus LTD有甚麼評價?

評論7
贊0
返回頂部