搜索

Cayin n3pro 升級 + KAEI Tap 2 小林胆擴

Uncle 2022-10-20 16:15:15 來自手機 顯示全部樓層 閱讀模式

日前入咗隻小林Tap-2胆擴,佢都係用n3pro嗰隻jan6418美國胆,剛好令n3pro lineout 都可以用6418聽,同時推力大增,效果好有驚喜。
(耳機用cca pla-13 平板)(巷仔彩虹線)

大神點評129

Jpwinson 2022-10-20 18:06:40 來自手機 顯示全部樓層
我都剛入手剛開機聽都已經有驚喜,正

28mart瘦佬 2022-10-20 19:21:18 顯示全部樓層
我都唔蝕入定嚟先~

leungleung1234 2022-10-20 21:18:24 顯示全部樓層
講開講開手提胆擴就不得不提以前隻小熊B4,唔知小林呢隻同比較的話分別大唔大呢?

死窮鬼 2022-10-20 22:10:32 來自手機 顯示全部樓層
綜合各方面都極具性價比!唔買走寶系列!

死窮鬼 2022-10-20 22:18:30 來自手機 顯示全部樓層
leungleung1234 發表於 2022-10-20 21:18
講開講開手提胆擴就不得不提以前隻小熊B4,唔知小林呢隻同小熊比較的話分別大唔大呢?
...

能仔樣衰好多!而且小林呢隻用料絕對在熊仔之上!價錢差唔多計小林絕對係不二之選!

Jpwinson 2022-10-20 22:35:49 來自手機 顯示全部樓層
我用嚟夾對Hook X啲分析力正到飛起,再加條24石墨烯同油浸過機線真係正到,唔買走寶啊

kityu 2022-10-21 00:16:58 來自手機 顯示全部樓層
28mart瘦佬 發表於 2022-10-20 19:21
我都唔蝕入定嚟先~

Joe兄,預我一部呀

jeffyuen107 2022-10-21 07:28:48 顯示全部樓層
此部好足料,重可玩理op amp 謝謝C兄分享!等我入番部先,

誰明浪子心 2022-10-21 20:43:00 顯示全部樓層
Jpwinson 發表於 2022-10-20 22:35
我用嚟夾對Hook X啲分析力正到飛起,再加條24石墨烯同油浸過機線真係正到,唔買走寶啊 ...

JP 兄,有你尼一句 我都要入返部夾對 HOOK X,

Jpwinson 2022-10-21 22:21:54 來自手機 顯示全部樓層
誰明浪子心 發表於 2022-10-21 20:43
JP 兄,有你尼一句 我都要入返部夾對 HOOK X,

放心師兄,呢隻膽機真係正,我今日全日都係夾對Hook X真心正

死窮鬼 2022-10-22 02:05:37 來自手機 顯示全部樓層
我現在用嚟推隻PR1都非常之好!雖然都要開增益!但係佢真係推得開隻PR1!我自己就將佢換咗粒8820!整體再圓潤咗少少!隻PR1我建議換耳膠!我換了哥套係比其他都最滿意

jeffyuen107 2022-10-22 11:44:47 來自手機 顯示全部樓層
Op amp 苦戰中!muse02 做前鋒先!

Jpwinson 2022-10-23 08:33:11 來自手機 顯示全部樓層
尋日落去用膽去推PR1又真係得喎,啲聲開咗感覺係唔錯,但可能未煲,同我對煲咗嘅PLA13去對比我就鐘意對pla13多啲,可能個中頻佢好啲所以同個膽機夾啲

leungleung1234 2022-10-23 11:49:54 顯示全部樓層
試左部小林真係唔錯,所以我都訂左,遲d 有機會再分享下

死窮鬼 2022-10-23 18:58:08 來自手機 顯示全部樓層
暫時AD827>muses8820>opa2132

把8820換AD827!初聽人聲再甜D!再寬鬆D!不過整體感覺未算流暢!或者要再煲多陣先確定到好定唔好!

jeffyuen107 2022-10-23 22:33:02 來自手機 顯示全部樓層
Op amp 要煲,我今日換了粒opa2111bm 英國野,要100粒鐘出味,初感人聲甜滑,沃音強,謝謝各位c兄分享!

jeffyuen107 2022-10-23 22:35:17 來自手機 顯示全部樓層
死窮鬼 發表於 2022-10-23 18:58
暫時AD827>muses8820>opa2132

把8820換AD827!初聽人聲再甜D!再寬鬆D!不過整體感覺未算流暢!或者要再煲多陣 ...

慢慢run in 會有進展,謝謝分享!

死窮鬼 2022-10-23 23:32:19 來自手機 顯示全部樓層
jeffyuen107 發表於 2022-10-23 22:33
Op amp 要煲,我今日換了粒opa2111bm 英國野,要100粒鐘出味,初感人聲甜滑,沃音強,謝謝各位c兄分享! ...

師兄!利害

誰明浪子心 2022-10-26 09:46:39 顯示全部樓層
我都訂左,未輪到我。

評論129
贊0
返回頂部