搜索

Cayin n3pro 升級 + KAEI Tap 2 小林胆擴

leungleung1234 2022-11-8 15:51:32 來自手機 顯示全部樓層
0186 發表於 2022-11-8 09:25
其實已焊好LME49990x2 80蚊定180蚊? (好亂...

要買焊好『單轉雙』的版本

Jpwinson 2022-11-8 16:40:12 來自手機 顯示全部樓層
leungleung1234 發表於 2022-11-8 15:44
49990本身係單運放貼片,所以如果打算比小林用的話記得買焊好既單轉雙版本。另外49990已經絕版多時,所以 ...

係呀我見到得兩三間有做,剛才已跟落單比昨錢,唯有睇吓到貨後係真定假了

0186 2022-11-8 16:56:41 顯示全部樓層
Jpwinson 發表於 2022-11-8 16:40
係呀我見到得兩三間有做,剛才已跟落單比昨錢,唯有睇吓到貨後係真定假了 ...

比左80 定180??

leungleung1234 2022-11-8 17:07:52 來自手機 顯示全部樓層
0186 發表於 2022-11-8 16:56
比左80 定180??

80個款唔岩小林用

Update:原來有間『單轉雙』直焊賣80,如果係指個間既直焊『單轉雙』咁應該岩用,但呢個價錢不太可能係原版49990

Jpwinson 2022-11-8 18:03:13 來自手機 顯示全部樓層
leungleung1234 發表於 2022-11-8 17:07
80個款唔岩小林用

我買嘅係80已焊好嘅,另外隻2228剛到裝咗啲聲真係唔錯,背景好黑好正,依家用對BAX夾新五元線去試聲,前面師兄好介紹

leungleung1234 2022-11-8 18:09:12 來自手機 顯示全部樓層
Jpwinson 發表於 2022-11-8 18:03
我買嘅係80已焊好嘅,另外隻2228剛到裝咗啲聲真係唔錯,背景好黑好正,依家用對BAX夾新五元線去試聲,前面 ...

原來80個間都係『單轉雙』直焊,咁就應該岩用

Jpwinson 2022-11-8 18:15:00 顯示全部樓層
leungleung1234 發表於 2022-11-8 18:09
原來80個間都係『單轉雙』直焊,咁就應該岩用

係呀,希望到咗係真嘢啦

louis0430 2022-11-8 20:47:38 顯示全部樓層

我是180果間

Jpwinson 2022-11-8 23:05:00 來自手機 顯示全部樓層
玩咗一晚2228個聽感好正,高音夠清,人聲有味道,低音夠彈,真心好過8920同mues02,果然好介紹,依家等49860,2111同49990到貨再試吓邊粒啱自己聽,多謝晒咁多位師兄介紹

死窮鬼 2022-11-9 12:32:26 來自手機 顯示全部樓層
Jpwinson 發表於 2022-11-8 23:05
玩咗一晚2228個聽感好正,高音夠清,人聲有味道,低音夠彈,真心好過8920同mues02,果然好介紹,依家等4986 ...

多謝師兄分享

0186 2022-11-10 09:37:04 顯示全部樓層
而家鄰近雙11, 寄細細粒既IC會唔會好危?  (雖然會買4-5粒左右)

Jpwinson 2022-11-10 09:55:08 來自手機 顯示全部樓層
0186 發表於 2022-11-10 09:37
而家鄰近雙11, 寄細細粒既IC會唔會好危?  (雖然會買4-5粒左右)

師兄唔覺呀,星期一我叫朋友幫我買今日全部集齊已經可以出貨,應該星期一到香港,我都買咗4粒加其它嘢

Jpwinson 2022-11-14 22:36:57 來自手機 顯示全部樓層
今日到貨立即試吓,粒49990真係唔錯,每粒音都覺得好彈,人聲有味道,再試真啲再追加聽感

0186 2022-11-15 11:29:07 顯示全部樓層
Jpwinson 發表於 2022-11-14 22:36
今日到貨立即試吓,粒49990真係唔錯,每粒音都覺得好彈,人聲有味道,再試真啲再追加聽感 ...

49990之外仲有邊 "3粒"

Jpwinson 2022-11-15 20:42:11 來自手機 顯示全部樓層
0186 發表於 2022-11-15 11:29
49990之外仲有邊 "3粒"

49860未試,過兩日再試,粒2111無貨要再買,暫時覺得2228同呢粒49990唔錯,不過都係要試多陣先得,都係覺得有少少野

Jpwinson 2022-11-16 08:57:36 來自手機 顯示全部樓層
聽多啲49990覺得聽樂器好正,啲鋼琴同爵士樂好得,高中低都剛剛好

Jpwinson 2022-11-17 09:49:03 來自手機 顯示全部樓層
試咗粒49860覺得同49990對比真係相差不太遠,真係有少少唔同係49860高音位有小小尖,低音位無49990咁深,人聲相比係49860咁亮,整體感覺上係好似好聽啲,又可以咁講,49860係亮麗板,49990係純音板,不過都係我自己嘅感覺,呢部膽機真係好正好好玩,正

死窮鬼 2022-11-18 22:11:17 來自手機 顯示全部樓層
Jpwinson 發表於 2022-11-17 09:49
試咗粒49860覺得同49990對比真係相差不太遠,真係有少少唔同係49860高音位有小小尖,低音位無49990咁深,人 ...

多謝師兄分享

kityu 2022-11-22 16:55:36 顯示全部樓層
多謝各位師兄分享

我用粒OPA2604, 人聲凹左比D 樂器聲蓋過
之後換opa2111kp 比原裝opamp 大力D, 細節出D, 人聲甜DD

遲D 跟JP兄入埋粒49990 先再比較下

Jpwinson 2022-11-22 18:41:58 來自手機 顯示全部樓層
kityu 發表於 2022-11-22 16:55
多謝各位師兄分享

我用粒OPA2604, 人聲凹左比D 樂器聲蓋過

師兄我都係見到有師兄分享過就入嚟試吓,呢度最好就係大家可以真心分享唔似出邊啲人亂講,不過粒49990真係唔錯貴啲都直得入,下次見到再分享用咩apps去調音去聽重好聽比你知,最近玩多啲apps去調少少音重正,間中玩吓都幾得意

評論129
贊0
返回頂部