搜索

Cayin n3pro 升級 + KAEI Tap 2 小林胆擴

死窮鬼 2022-12-1 19:34:21 來自手機 顯示全部樓層
近期忙所以好耐冇換運放玩!剛剛換粒拆機opa2111kp試下!這是我暫時試過第二粒最夾此機的運放!其中一粒係原機的2132!原因是係流暢度好!沒有不自然的感覺!最重要係冇電流聲!就算開增益也是冇的!當然我指最夾係冇負面問題!而不是最好聲!
聲音方面比2132更好!三頻都有提升!聲音線條更分明!各方面平衡度好!聲音較2132更亮麗和有彈性!聲場中等!包圍感就一般!
若綜合正負面因素!整體我會比較喜歡這個組合!可以咁講!佢未必會係最好聲!但佢冇令你有反感的缺點!

0186 2022-12-4 19:00:55 顯示全部樓層
死窮鬼 發表於 2022-12-1 19:34
近期忙所以好耐冇換運放玩!剛剛換粒拆機opa2111kp試下!這是我暫時試過第二粒最夾此機的運放!其中一粒係原機 ...

第一粒是49990(單改雙)?

Jpwinson 2022-12-12 17:58:42 來自手機 顯示全部樓層
題外話,條隱藏過機線已到,大家唔好錯過,唔係做完呢次唔知幾時會再做,條線試完同條正常耳機線一樣個空間感好正又靜,未買就快手啦

leungleung1234 2022-12-13 08:22:23 來自手機 顯示全部樓層
Jpwinson 發表於 2022-12-12 17:58
題外話,條隱藏過機線已到,大家唔好錯過,唔係做完呢次唔知幾時會再做,條線試完同條正常耳機線一樣個空間 ...

師兄講出左個重點,我都覺得隱藏過機線個特色正正係個空間感同寧靜度。

0186 2022-12-16 07:55:27 顯示全部樓層
Jpwinson 發表於 2022-12-12 17:58
題外話,條隱藏過機線已到,大家唔好錯過,唔係做完呢次唔知幾時會再做,條線試完同條正常耳機線一樣個空間 ...

琴晚試左隱藏過機線
背景既黑有d似係錄音室, 音樂細節比fiio果條多, 有d身痕想入手

但果種背景黑+空間感好似 player既4.4感覺, 如果唔帶胆擴出街, 簡單直接用4.4好似都差唔遠
(個人聽感la...

leungleung1234 2022-12-17 11:10:44 顯示全部樓層
0186 發表於 2022-12-16 07:55
琴晚試左隱藏過機線
背景既黑有d似係錄音室, 音樂細節比fiio果條多, 有d身痕想入手

咁隱藏過機線主要賣點係空間感、寧靜度同埋結象提升,如果想買有重d調音效果既過機線,可能買金色「油浸」過線機會岩你要求多d。

0186 2022-12-22 19:05:36 顯示全部樓層
DY639AQ 到手了~  即刻試
中頻好正!! 人聲亮麗左
第一次玩陶封, 有驚喜

joshuackc 2023-3-17 19:07:21 顯示全部樓層
如果部DAP只係得平衡LO 有無類似小林2價格既選擇?

leungleung1234 2023-3-17 23:49:58 顯示全部樓層
joshuackc 發表於 2023-3-17 19:07
如果部DAP只係得平衡LO 有無類似小林2價格既選擇?

如果你要求部AMP有4.4輸入,相同價位一下子沒有好的選擇呢

芒果先生 2023-3-19 21:32:16 來自手機 顯示全部樓層
師兄可以人參考下,有4.4平衡輸入輸出,又有膽,2粒OPA【淘宝】https://m.tb.cn/h.UqZk0ng?tk=dsA9djD8Ur9 CZ3457 「灵韵ADV 全平衡 三模式 便携式电子管甲类耳放HD650 HD600 k701」 点击链接直接打开 或者 淘宝搜索直接打开

評論129
贊0
返回頂部