搜索

2022年度入手總結(DAC及老鼠尾篇)

卡山 2022-12-6 10:56:47 顯示全部樓層 閱讀模式
今年DAC買咗......

1) iFi xdsd Gryphon

2) Dethonray SG1(藍牙解碼耳擴)

3) Topping G5

4) Fiio Q7

至於老鼠尾我就買咗......

1) Cayin RU6

2) Tanchjim Space

唔知大家今年又入手啲咩好嘢呢?

大神點評6

tccf00 2022-12-6 17:05:02 顯示全部樓層
邊隻DAC+amp係你飛佛

樓主| 卡山 2022-12-6 20:00:03 顯示全部樓層
tccf00 發表於 2022-12-6 17:05
邊隻DAC+amp係你飛佛

Dac amp我比較鍾意Q7啲聲。以性價比論,G5抵買。

Zingy 2022-12-7 09:35:34 顯示全部樓層
我都鍾意Q7啲聲,控制力好好,難得Fiio 唔乾聲
另外小林都好抵玩,你有無入?

樓主| 卡山 2022-12-7 10:10:35 顯示全部樓層
Zingy 發表於 2022-12-7 09:35
我都鍾意Q7啲聲,控制力好好,難得Fiio 唔乾聲
另外小林都好抵玩,你有無入? ...

小林無入,唯有玩人哋.....部機。

眼鏡Andy 2022-12-31 23:16:24 顯示全部樓層
終於都到12月尾啦 喺2022年最後一刻回顧一下今年究竟揮霍咗幾多

1) AK SP2000T (已經唔喺手了)
2) Sony WM1ZM2
3) Quloos MC01
4) Oriolus BA20
5) Luxury & Precision P6 Pro
6) Quloos QA390LE

今年近年尾開始又突然間發反燒,原本靠住Cowon plenue 2 mark i 同普通版QA390平穩地退咗燒兩年有多,今年年中一試過SP2000T之後就返唔到轉頭,一直燒到今日都仲未停到

即使之後入手左p6pro呢部R2R機皇之後,金磚2都仲係我一直最鍾意嘅player,尤其播日系歌曲嘅時候,十分精緻,細膩同毒。如果要詳細講解每一部player,相信每一部機都要開個新post先至得,有機會再同大家分享。喺呢度祝大家新年快樂,靚價入好嘢

眼鏡Andy 發表於 2022-12-31 23:16
終於都到12月尾啦 喺2022年最後一刻回顧一下今年究竟揮霍咗幾多

1) AK SP2000T (已經唔喺手了) ...

我上半年無乜入新器材,係下半年唔小心又忍唔住入左以下呢d。

1. Cayin n6ii Ti
2. 7Hz 71 AK4377 手機解碼器 (i.e. 老鼠尾)
3. Oriolus BA20
4. Oriolus 1795
5. 小林 KAEI-TAP2
6. LP P6Pro

荷包有d肉痛,但唔後悔,謹以以下呢首歌總結呢下半年既發燒之路:

王菲 - 執迷不悔

我決意沉迷下去 放眼迎以後......

[backcolor=rgba(0, 0, 0, 0.05)]我決意沉迷下去 放眼迎以後......

評論6
贊0
返回頂部