搜索

隱世天籟之音耳機線 vs Super 6嘅聽感

Kaleong1981 2023-2-4 15:49:29 來自手機 顯示全部樓層
leungleung1234 發表於 2023-2-2 22:45
咁有機會真係要試下喇

剛剛落去影咗相當試咗!

akiralok 2023-2-4 19:30:00 顯示全部樓層
Kaleong1981 發表於 2023-2-4 15:49
剛剛落去影咗相當試咗!

會唔會過一排好似SCS01咁綠到一撻撻

akiralok 發表於 2023-2-4 19:30
會唔會過一排好似SCS01咁綠到一撻撻

我試過條2絞demo  問過都係1年之前嘅產物,又 一點綠色都無喎

不過氧化速度 都個人使用嘅因素影響,當年我與同事 同時買,今日見佢條線仲新過我好多

Kaleong1981 發表於 2023-2-4 15:49
剛剛落去影咗相當試咗!

今日終於試到條隱世天籟線,的確係一條好好好好好 (有5個好)聽既線,難怪有師兄話會聽到毛管慟。
BTW,大家睇圖都應該發現到線身都幾粗下,所以如果有興趣入手的話,最好都係等埋正式demo試下個佩戴感接唔接受到先去馬會好d。

樓主| Jpwinson 2023-2-5 08:26:04 來自手機 顯示全部樓層

尋日師兄們帶去試條隱世線嘅裝備,重有唔同嘅耳機,呢條線真係吸引力大,有得試真係快啲落去試啦,今日下午5點左右條線就會收回要等下次的了

Jpwinson 發表於 2023-2-5 08:26
尋日師兄們帶去試條隱世線嘅裝備,重有唔同嘅耳機,呢條線真係吸引力大,有得試真係快啲落去試啦,今日下午 ...

巧合地張相裡面個幾部DAP都唔同色,個配搭有d 似日本d 顏色戰隊咁

CCW 2023-2-5 12:23:49 來自手機 顯示全部樓層
leungleung1234 發表於 2023-2-5 12:16
巧合地張相裡面個幾部DAP都唔同色,個配搭有d 似日本d 顏色戰隊咁

唔知道

CCW 2023-2-5 12:24:42 來自手機 顯示全部樓層
leungleung1234 發表於 2023-2-5 12:16

有什麼D聲音特色?

樓主| Jpwinson 2023-2-5 13:22:26 來自手機 顯示全部樓層
CCW 發表於 2023-2-5 12:24
有什麼D聲音特色?

經過咁多部機試過嘅聽感應該係Leung師兄所講係一條好多個好字嘅線,分音,細節,高中低頻率都恰到好處,不過講到底要睇接唔接受到佢條線會比較粗(但唔硬),我就接受到,因為聽感行先好聽就得,師兄有時間就今日落去試聽下啦,5點後就要等遲啲先有機會先有得試啦

誰明浪子心 2023-2-5 13:39:19 來自手機 顯示全部樓層
我尋晚都有落去 一試,同兩絞嘅一同比較,真的取向兩極,聽節奏感強勁歌曲 4絞比兩絞  真的勝幾籌

Jpwinson 發表於 2023-2-5 13:22
經過咁多部機試過嘅聽感應該係Leung師兄所講係一條好多個好字嘅線,分音,細節,高中低頻率都恰到好處, ...

雖然線身較粗,但我拎上手很輕身,(至少比大水喉 輕),唔會好聚

原本我諗住訂條 兩絞玩下,現在應該要改了

akiralok 2023-2-5 14:50:31 來自手機 顯示全部樓層
咩價同幾時有得訂,連埋S6訂

樓主| Jpwinson 2023-2-5 17:49:44 來自手機 顯示全部樓層
誰明浪子心 發表於 2023-2-5 13:50
雖然線身較粗,但我拎上手很輕身,(至少比大水喉 輕),唔會好聚

原本我諗住訂條 兩絞玩下,現在應 ...

師兄嘅選擇係啱嘅,呢條依家重有線就要買,遲啲無晒貨就想買都無

Jpwinson 發表於 2023-2-5 17:49
師兄嘅選擇係啱嘅,呢條依家重有線就要買,遲啲無晒貨就想買都無

尼條又係少量嘢??

CCW 發表於 2023-2-5 12:24
有什麼D聲音特色?

聲音特色的話就是聲音密度非常高、人聲柔和、橫向聲場闊得來再加上良好的空間感

Holand 2023-2-6 00:08:51 來自手機 顯示全部樓層
即係有 2絞/4絞 ? 仲有無 demo 試 ? Thanks ~

Mav00 2023-2-6 00:42:51 來自手機 顯示全部樓層
leungleung1234 發表於 2023-2-5 22:51
聲音特色的話就是聲音密度非常高、人聲柔和、橫向聲場闊得來再加上良好的空間感
...

嘩,好吸引

CCW 2023-2-6 00:47:25 來自手機 顯示全部樓層
leungleung1234 發表於 2023-2-5 22:51
...

即係二同四嘅音色完全相反?

眼鏡Andy 2023-2-6 10:22:14 來自手機 顯示全部樓層
CCW 發表於 2023-2-6 00:47
即係二同四嘅音色完全相反?

兩絞黎講就比較慢,人聲厚暖
4絞嘅話就變得比較快,人聲貼近更毒,空間感更大,密度更高,更細緻。4絞唔止係兩絞嘅延伸,因為4絞,帶到更多更唔同嘅嘢出嚟。如果有機會咁啱又撞正有demo嘅話,一定要試下佢嘅魅力,佢會令到你對耳機有好大嘅變化

評論117
贊0
返回頂部