搜索

隱世天籟之音耳機線 vs Super 6嘅聽感

Zingy 2023-2-6 14:08:52 顯示全部樓層
咁多師兄都讚,真係值得參考,當然自己親身試係最實際,
我覺得兩鉸同四絞都各有好處,視乎你用咩耳機,我試四絞果陣用super1果然好好聽,心諗試下全鐵super6, 點知一樣咁好,分析力仲覺得好左,去試,試完忍到就無事

樓主| Jpwinson 2023-2-6 18:29:34 來自手機 顯示全部樓層
Zingy 發表於 2023-2-6 14:08
咁多師兄都讚,真係值得參考,當然自己親身試係最實際,
我覺得兩鉸同四絞都各有好處,視乎你用咩耳機,我 ...

師兄講得好啱忍到嘅就好,我就忍唔到,最最最重要嘅係佢會幫我Up great 咗對耳機同player嘅感覺,呢樣係最忍唔到,而且我試過用Tumeless AE去試,啲音場同低音真係聽到停唔到,真係想試吓老板新嗰對平板又比到啲咩感覺,期待快啲有貨

Zingy 2023-2-7 15:36:19 顯示全部樓層
好聲相信有試過既師兄都會認同,不過四紋來講係比較粗身,但我以聲行先,而且線唔係太重,都接受到嘅,至於對新平板我相信都夾到,而且有可能係最夾添

KEN 2023-2-15 13:29:19 來自手機 顯示全部樓層
果日有師兄說旺角星際有油浸wor

Zingy 2023-2-15 17:51:45 顯示全部樓層
KEN 發表於 2023-2-15 13:29

油浸線之前都有出過2絞,有部分師兄都入過
以我所知,而家訂緊係4絞,BSA未正式出貨
有心就去番28試或訂

誰明浪子心 2023-2-15 21:01:45 顯示全部樓層
KEN 發表於 2023-2-15 13:29

等你買條落去28 AB下
利申:我比較過2絞同極粗4絞,已訂左4絞

KEN 2023-2-15 23:31:34 顯示全部樓層
Zingy 發表於 2023-2-15 17:51
油浸線之前都有出過2絞,有部分師兄都入過
以我所知,而家訂緊係4絞,BSA未正式出貨
有心就去番28試或訂 ...

2絞  係咪叫隱世線?

KEN 2023-2-15 23:32:53 顯示全部樓層
誰明浪子心 發表於 2023-2-15 21:01
等你買條落去28 AB下
利申:我比較過2絞同極粗4絞,已訂左4絞

2絞 28 都有現貨試....我以為星際係4絞 A_A

Zingy 2023-2-16 10:54:14 顯示全部樓層
KEN 發表於 2023-2-15 23:31
2絞  係咪叫隱世線?

官方就無呢個名,有師兄欣賞條線改下靚名比佢唔出奇
如果你去到想試,直接講番2或4絞油浸線比較好

leungleung1234 2023-2-16 20:12:32 顯示全部樓層
KEN 發表於 2023-2-15 23:31
2絞  係咪叫隱世線?

有d 師兄叫4絞做隱世線,2絞的話就無聽過有乜別名喇

CCW 2023-2-18 00:16:00 來自手機 顯示全部樓層
leungleung1234 發表於 2023-2-16 20:12
有d 師兄叫4絞做隱世線,2絞的話就無聽過有乜別名喇

*保持留住*
------------------------------------------
4絞油浸 = 隱世線
2絞油浸 = 隱藏線

KEN 2023-2-20 20:25:54 顯示全部樓層
CCW 發表於 2023-2-18 00:16
*保持留住*
------------------------------------------
4絞油浸 = 隱世線

仲以為
4絞油浸 = 天籟朱欣
2絞油浸 = 隱世線

樓主| Jpwinson 2023-2-20 22:20:15 來自手機 顯示全部樓層
尋晚終於收到條新油浸4絞線(隱世線),加埋對超6真係完美嘅配搭,人聲好有味道,高音加分析力夠細緻,低音下浸剛剛好唔過份,越聽越好聽,唔知點解用電話傳唔到相上嚟,所以只好用字面講住先,遲啲再放相比大家睇吓

誰明浪子心 2023-2-20 23:30:03 顯示全部樓層
Jpwinson 發表於 2023-2-20 22:20
尋晚終於收到條新油浸4絞線(隱世線),加埋對超6真係完美嘅配搭,人聲好有味道,高音加分析力夠細緻,低音下 ...

師兄 有無用埋條 粗油浸過機線,集齊 隱世一套

樓主| Jpwinson 2023-2-21 13:43:58 來自手機 顯示全部樓層
誰明浪子心 發表於 2023-2-20 23:30
師兄 有無用埋條 粗油浸過機線,集齊 隱世一套

當然有,重要好夾呀,啲聲真係無得輸,如果係屋企會用NX7加其他去推重好味

CCW 2023-2-21 21:56:14 來自手機 顯示全部樓層
Jpwinson 發表於 2023-2-21 13:43
當然有,重要好夾呀,啲聲真係無得輸,如果係屋企會用NX7加其他去推重好味 ...

好毒呀

KEN 2023-2-22 00:05:50 顯示全部樓層
Jpwinson 發表於 2023-2-21 13:43
當然有,重要好夾呀,啲聲真係無得輸,如果係屋企會用NX7加其他去推重好味 ...

如果0.78 插針瘦佬參考到 查理支針就好了

樓主| Jpwinson 2023-2-22 08:51:28 來自手機 顯示全部樓層
KEN 發表於 2023-2-22 00:05

我諗有機會遲啲改良到嘅,不過依家已經唔少單而且線材供應未多嘅時候都係收貨聽住先開心啲,而且出面整又要再加幾多錢先埋到單呢

芒果先生 2023-2-22 12:54:33 顯示全部樓層
Jpwinson 發表於 2023-2-22 08:51
我諗有機會遲啲改良到嘅,不過依家已經唔少單而且線材供應未多嘅時候都係收貨聽住先開心啲,而且出面整又 ...

都唔會好貴掛....2絞瘦佬賣1680, 出面2手換左查理全套(有師兄放棄)都係2200, 差價520.....

leungleung1234 2023-2-22 13:19:30 來自手機 顯示全部樓層
KEN 發表於 2023-2-22 00:05

應該係有d 理由所以先唔用常見既整法

評論116
贊0
返回頂部